комбинација на ди-железнички тип Mainline

комбинација на ди-железнички тип Mainline

Дета Product за производот

Ознаки на производи

、 、 Генерал

Терминалниот блок на серија FJ6 / HYT е важна компонента во електричната опрема со низок напон, главно се применува за разгранување

багажникот, Тоа е најнапредниот терминален блок во Кина во моментов.

Тековниот метод за разгранување на жицата од трупот на кабелот е да се отсече линијата на трупот, и да се лизгаат два краја на линијата на трупот и потребната

гранка, и спакувај ги, или да ја поврзеш гранката до линијата на трупот. И двајцата имаат проблеми и несигурност, но и ја нарушуваат целата

механичка јачина на трупот, и резултира со голема отпорност на контакт на гранка, слаба сигурност, лесно загревање и несреќа.

Во споредба со традиционалните методи на разгранување, овој терминален блок покажува флексибилна, безбедна и сигурна карактеристика при разгранување на трупот

линија. Заштедува време на монтирање и намалување на градежната цена на проектот и е потребно при расклопување.

、 、 Технички параметри

Топлинска стабилност : 5.2KA 、 1S

Максимална механичка јачина: 20 : 20N * M

emperature пораст : 350A , 10,5k

Максимална нормална температура на работа : 140

Оценка за ретарданс на пламен : FVO

Индекс на компаративно следење Ct1 ≥ 175

三 、 Карактеристики

 Безбедност  

Бидејќи непотребно е да се отсече линијата на трупот, терминалниот блок целосно избегнува неволја и несигурност што се појавуваат во првобитната конструкција,

и гарантира механичка јачина на линијата на трупот, особено вертикалната јачина на линијата на трупот во вертикалното вратило, за да се подобри

сигурноста при разгранување на трупот линија.

Погодност

Едноставни методи на работа, нема ограничување во просторот и нема ограничување во разгранување на кабелски дел од линијата на трупот, флексибилно расклопување,

повторлива употреба, операција на која е потребна само заедничка алатка за раце.

Доверливост

Подножјето на изолаторот има забележителни карактеристики како што се напредни електрични перформанси, топлинска издржливост и антикорозија, силни вибрации

отпорност и отпорност на удар. Главното тело е дизајнирано во специјална механичка профилирана структура на бакар, Површината е никел-

позлатени Гарантира подобра спроводливост на електрична енергија и други перформанси.

Флексибилност

Со целосна спецификација, терминалниот блок од 25мм2 до 240мм2 може да се подели на повеќе гранки од 2,5мм2 до 70мм2.

Применлив опсег

Со широк применлив опсег, овој терминален блок е најпогоден за кола

на индустриски работилници, подни електрични мерни кутии на станбени области, напојување

кола на електрична вертикална вратило на деловни згради, кабелски ленти, дистрибутивни кутии,

надземни линии, контролен кабинет за механичка опрема и секундарно коло од 10KV

кабинет со висок напон, мали автобуси.

стр115стр116стр.117

    апликација

1 2 3

Поврзани производи

WhatsApp Интернет разговор!